Breaking news

3e titel van De Bruyne brengt hem één dichter bij recordhouder Kompany

Preud'homme vergeleek ons parcours bijvoorbeeld met een wielerwedstrijd

"Preud'homme vergeleek ons parcours bijvoorbeeld met een wielerwedstrijd"

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 17:07wo 21-04-2021 om 17:07

Igor De Camargo wordt volgende maand 38 jaar en is nog steeds actief op de Belgische velden. De Braziliaanse Belg heeft veel trainers meegemaakt en over iedereen valt er wel iets te vertellen. Over het bijgeloof van Michel Preud'homme tot zijn ervaring in Bernabue.

Igor De Camargo kende vele passages in ons Belgisch voetbal. Met periodes bij Standard en Racing Genk zit hij nu comfortabel bij KV Mechelen. De aanvaller heeft een rijk gevulde carrière. Eén van zijn mooiste momenten was de wedstrijd tegen Real Madrid in Bernabue. "Die jongens van Real speelden de bal in alle windrichtingen rond, wij raakten geen bal, maar het blijft een van mijn beste ervaringen. Ik was negentien jaar en ik ruilde van shirt met Roberto Carlos, misschien wel de grootste linksback uit de geschiedenis. Op zulke momenten besef je dat je je droom aan het waarmaken bent", aldus De Camargo aan Sport/Voetbalmagazine.

Bij Standard beleefde hij waarschijnlijk zijn meest succesvolle periode onder Michel Preud'homme. De Camargo weet wat de sterke punten zijn van Preud'homme. "Een team laten groeien tijdens het seizoen, daar is hij heel sterk in. Hij weet hoe hij een groep naar de top moet brengen. Preud'homme vergeleek ons parcours bijvoorbeeld met een wielerwedstrijd: 'Vandaag vallen we de berg aan, het wordt een steile klim, daarna volgt de afdaling en moeten we onze energie bewaren voor de eindsprint.' En dan was er nog zijn bijgeloof, waaronder zijn beroemde oranje trui. Eigenlijk waren we daar niet echt mee bezig, we zagen pas in de samenvattingen dat hij weer dezelfde trui had gedragen. We respecteerden zijn bijgeloof zonder ons er echt voor te interesseren", vertelde de aanvaller aan Sport/Voetbalmagazine.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws