'Beloftevolle Onana heeft keuze voor Rode Duivels nog niet gemaakt'

'Beloftevolle Onana heeft keuze voor Rode Duivels nog niet gemaakt'

29-03-2021 17:30
2

De Beloften en de A-ploeg van de Rode Duivels moeten stilaan beginnen zoeken naar de nieuwe generatie. Eén van de jongens die genoemd wordt als een potentiele Rode Duivel is Amadou Onana. Maar kiest hij ook voor ons land?

De negentienjarige Onana komt momenteel uit voor de Duitse tweedeklasser Hamburger SV en is ook een vaste waarde bij de club. Hij werd ook al opgeroepen voor de Belgische beloften, maar de kans bestaat dat de middenvelder nooit voor de Rode Duivels uitkomt.

Onana heeft namelijk ook een Senegalees paspoort en kan ook voor het Afrikaanse land spelen. Een keuze heeft hij echter nog niet gemaakt, zo weet La Dernière Heure. De middenvelder zal ongetwijfeld afwachten bij welk land hij het meeste kans op speelminuten heeft.

Bij België moet Onana nu (en in de toekomst) afrekenen met de concurrentie van onder andere Kevin De Bruyne, Youri Tielemans, Albert Sambi Lokonga en Orel Mangala. Bij senegal zijn zijn concurrenten Nampalys Mendy (Leicester City), Pape Matar Sarr (FC Metz), Franck Kanouté (Cercle Brugge) en Idrissa Gueye (PSG).