Breaking news

KDB-loos Manchester City gaat verrassend onderuit tegen tienkoppig Leeds

Brys (OHL): “De beste spits uit de Jupiler Pro League. Na Henry uiteraard”

Brys (OHL): “De beste spits uit de Jupiler Pro League. Na Henry uiteraard”

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 18:30do 04-03-2021 om 18:30

Oud-Heverlee Leuven reist zaterdagmiddag af naar de Oostkantons voor het duel tegen KAS Eupen. Daar zal OHL proberen voort te borduren op de uitstekende prestatie tegen Royal Antwerp FC. “Toen klopte het totaalplaatje volledig: drie punten, twee knappe goals en een clean sheet”, zegt Brys op de clubwebsite.  

Door die driepunter tegen Antwerp doen de Leuvenaars volop mee in de strijd om Play-Off 1. Zaterdag moeten ze echter weer vol aan de bak want dan wacht Eupen. “Knap van Eupen dat het doorstootte naar de volgende ronde”, zegt Marc Brys. “Verdiend overigens. En dat tegen een goed team als Gent dat van de beker een doel had gemaakt.” Zo had Brys lovende woorden over voor zijn volgende tegenstander, maar is hij ook op zijn hoede. “We voetballen zaterdag tegen een goed team, waar enkele uitstekende individuen rondlopen.”

Brys weet ook dat Eupen vertrouwen heeft getankt uit de overwinningen van afgelopen week. “De overwinning van Eupen op Stayen vorig weekend en de kwalificatie in de beker brengen zeker vuur in die groep. Uit de commentaren de voorbije dagen heb ik overigens begrepen dat Eupen de play-offs nog niet heeft opgegeven.” Maar Brys heeft alvast zijn plannetje klaar. “We gaan daarbij steeds uit van onze eigen kwaliteiten en trachten de minderen punten van de tegenstander uit te buiten. Maar nog eens, Eupen is echt een goed team. Ik ben trouwens nog niet vergeten hoe lastig wij het bij momenten hadden in de openingsmatch.”

De heenwedstrijd eindigde op een 1 – 1 gelijkspel. Eupen moest het toen wel nog zonder zijn spits Smail Prevljak doen. “Een heel goeie spits”, zegt Brys. “In het samenspel komt hij misschien iets minder uit de verf. Maar in de zestien maakt hij vaak de juiste keuze.” Eén van de beste spitsen uit onze competitie volgens Brys. “De beste spits uit de Jupiler Pro League. Na Henry uiteraard. Thomas is voor ons een echt godsgeschenk.” Het belooft maandag alvast een spannende strijd te worden daar aan de Kehrweg in Eupen.  

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws