Vlietinck snapt keuze Club Brugge niet: “Dat is voor mij moeilijk te verklaren”

Vlietinck snapt keuze Club Brugge niet: “Dat is voor mij moeilijk te verklaren”

19-02-2021 08:44
13

Thibault Vlietinck kreeg geen speelkansen bij Club Brugge en koos voor een nieuwe uitdaging bij Oud-Heverlee Leuven. De flankspeler laat zich tegenover de Krant van West-Vlaanderen uit over de keuze van Club Brugge.

Vlietinck snapte de keuze van Club Brugge niet. “Wat er toen is gebeurd, is voor mij moeilijk te verklaren. Ik begrijp niet waarom dat nodig was, want ik ben helemaal geen moeilijk karakter en ik lag heel goed in de groep. Maar om de een of andere reden wou de coach mij niet meer bij de ploeg. Dat vond ik heel jammer, ook omdat hij (doelt op Clement, red.) bij zijn komst aandrong om te blijven.”

“Er was in die tijd belangstelling van Stuttgart, maar uiteindelijk tekende ik bij. Het jaar ervoor was er interesse van Zulte Waregem, maar toen stond Ivan Leko erop dat ik bleef. Hij sprak zijn vertrouwen in mij uit en dat bleek heel oprecht. Hoewel ik twee keer herviel in een blessure speelde ik toch veel. Onder zijn leiding kende ik mooie momenten en daar ben ik hem heel dankbaar voor.”

Toch werd Vlietinck opzijgeschoven bij Club Brugge. “Maar vorig seizoen liep het dus anders. Dat ik vorige zomer dan opeens alleen moest trainen, daar had ik het heel moeilijk mee. Ook omdat ik van de assistent-trainers te horen kreeg dat ze het fantastisch vonden dat ik altijd heel goed trainde. Dan vraag je je wel af waarom je dan in het weekend niet speelt. Dat is frustrerend.”