Rode Duivel supportert voor Anderlecht tegen Gent: Het blijft mijn club

Rode Duivel supportert voor Anderlecht tegen Gent: "Het blijft mijn club"

30-01-2021 21:30
3

In de Jupiler Pro League staan zondag RSC Anderlecht en KAA Gent tegenover elkaar. Een belangrijke partij voor beide ploegen, die ook een aandachtige kijker uit Duitsland zullen krijgen. Zo zal Sebastiaan Bornauw de wedstrijd nauwlettend opvolgen.

De verdediger is al een tijdje vertrokken bij Anderlecht, maar blijft paars-wit op de voet volgen. "Anderlecht blijft mijn club, er spelen een pak vrienden en bovendien vind ik het voetbal de laatste tijd aantrekkelijk", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Bornauw ziet ook beterschap bij Anderlecht. "Het is veel beter dan vorig seizoen, toen het wisselvalliger was. Ik merk vooruitgang, Vincent Kompany, die ook toen ik er nog zat al 'de echte coach' was, levert mooi werk. Ik verwacht dat Anderlecht Play-Off 1 zal halen", gaf hij aan.

Vanhaezebrouck
Bij KAA Gent zit er met Hein Vanhaezebrouck ook een speciale coach voor Bornauw op de bank. Toen hij nog coach van Anderlecht was, lanceerde de trainer Bornauw. "Ik ben hem daar eeuwig dankbaar voor", geeft Bornauw op.

"Vanhaezebrouck en ik, dat matchte wel, we hadden een goed contact. Ik ben altijd een fan van hem geweest. Nu nog hoor ik hem soms via sms. Laat ons ook niet vergeten dat we onder Vanhaezebrouck nog derde werden. Nadien is het bergaf gegaan..."

Maar winst? Dat wenst hij niet voor Vanhaezebrouck. "Hein mag de puntjes laten liggen", lacht Bornauw.