Nmecha bezorgt Anderlecht een puntje met penalty in slotfase tegen Moeskroen

Nmecha bezorgt Anderlecht een puntje met penalty in slotfase tegen Moeskroen

Gepubliceerd: dinsdag 26 januari 2021 om 22:55di 26-01-2021 om 22:55

Laatste update: dinsdag 26 januari 2021 om 23:00di 26-01-2021 om 23:00

RSC Anderlecht leek tegen Excelsior Moeskroen af te stevenen op een nieuwe nederlaag op verplaatsing. De ploeg van Vincent Kompany stond bijna een hele wedstrijd op achterstand, maar Nmecha kon in de toegevoegde tijd alsnog gelijk maken.

Anderlecht probeerde zijn wil op te leggen in de aanvangsfase van de wedstrijd, maar slaagde daar amper in. Verder dan een slap schotje van Sambi Lokonga kwam paars-wit niet. Moeskroen had weinig moeite om de druk af te houden en kon halfweg de eerste helft profiteren van een blunder om op voorsprong te komen. El Hadj tikte de bal achteruit, waar Delcroix en Miazga naar elkaar keken, en Xadas kon profiteren. Hij schoot simpel voorbij een verbouwereerd Wellenreuther.

Anderlecht kon snel orde op zaken zetten. Een knappe aanval werd afgerond door Mukairu, maar de vreugde duurde niet lang. Het doelpunt werd -terecht- afgekeurd, omdat Amuzu bij aanvang van de aanval buitenspel stond. Anderlecht bleef combineren, maar veel diepgang was er niet en in de zone van de waarheid kwamen ze amper. Moeskroen hield makkelijk stand en ook na de pauze kwam de thuisploeg amper in de problemen.

Kompany probeerde de bakens te verzetten door Trebel en Bruun Larsen in de ploeg te zwieren. De Deense nieuwkomer was enorm gretig en probeerde Anderlecht op sleeptouw te nemen, maar veel kansen leverde dat niet op. Moeskroen kon in de tweede helft makkelijk standhouden en kwam via Da Costa nog dicht bij een tweede doelpunt.

Anderlecht leek op een nieuwe nederlaag op verplaatsing af te stevenen, tot Tabekou in de zestien Dimata neerhaalde. De bal ging op de stip en Nmecha mocht de gelijkmaker tegen de netten knallen. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws