Amateurvoetbal kent het verdict, pas terug spelen vanaf 14 februari

Amateurvoetbal kent het verdict, pas terug spelen vanaf 14 februari

07-12-2020 17:10
3

Het zal nog een tijdje duren alvorens er terug een bal zal rollen in het Belgische Amateurvoetbal. De crisiscel van de voetbalbond besliste om de competities van Eerste Amateur tot Vierde Provinciale terug te laten hervatten vanaf 14 februari 2021. 

'De crisiscel van de KBVB die alle geledingen van het voetbal vertegenwoordigt (KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en Pro League), is opnieuw samengekomen en heeft vastgesteld dat het afwerken van de competitie onder de oorspronkelijke competitieformats onmogelijk is geworden', klinkt het.

Daarom is unaniem gekozen voor de volgende beslissingen: 

- Beslissing om de lopende competities in alle afdelingen van het amateurvoetbal (eerste ploegen heren en vrouwen) af te werken op basis van de “heenrondes” (zijnde de helft van de oorspronkelijke competitie en kalender waarbij elke ploeg één keer tegen elke tegenstander uit de reeks speelt).

- Deze competitie zal leiden tot een eindrangschikking met de normale gevolgen : een kampioen, stijgers, en dalers.

- De heropstart voor de seniorencompetitie is voorzien in het weekend van 13 februari 2021 en deze in het jeugdvoetbal in het weekend van 6 februari 2021.
Alle eerder uitgestelde wedstrijden worden nog gespeeld.

'Deze beslissingen drongen zich op na de verlenging van de huidige COVID-maatregelen voor de sport tot 15 januari 2021 waardoor het amateurvoetbal meer dan 3 maanden volledig zal hebben stilgelegen. Deze beslissingen zijn onder voorbehoud van een mogelijke heropstart van de collectieve trainingen vanaf 16 januari 2021', besluit het bericht;