Trio van Genk blijft overtuigen, Van den Brom vol lof: Doelpunt van wereldklasse

Trio van Genk blijft overtuigen, Van den Brom vol lof: "Doelpunt van wereldklasse"

07-12-2020 09:44
6

KRC Genk zit in kampioenenmodus en lijkt de voorbije weken niet af te stoppen. Ook tegen Royal Antwerp FC overtuigde het en won het met 4-2. Daar mag het -andermaal- het trio Ito-Onuachu-Bongonda voor bedanken.

Het Genkse trio voorin zit al weken in een bijzonder goede periode en dat werd nog maar eens duidelijk tegen Antwerp. Ook coach John van den Brom is onder de indruk. "Ik wil de rest van de ploeg niet tekortdoen, maar je kan toch niet om ons trio voorin heen", zegt hij aan Het Laatste Nieuws. "Ze zijn bij heel veel goals en assist betrokken en daar ben ik heel blij mee."

De beste van de drie is misschien wel topschutter Paul Onuachu. "Ik ben echt onder de indruk van Paul", kan Van den Brom de lof niet op. "Wat hij voetballend brengt, met die fysiek, dat is schitterend. Hij legt zoveel finesse aan de dag terwijl hij constant moet opboksen tegen die centrale verdedigers. De twee jongens op de flanken zorgen er ook voor dat hij kan uitblinken.

En Onuachu kon ook opnieuw scoren, na een bijzonder knappe aanval van Genk. "Ik ben een coach, maar ik ben ook gewoon een voetballiefhebber. En zowel als coach als als liefhebber kan ik enorm genieten van die jongens voorin. Die eerste goal van Paul was voor mij echt wereldklasse. Op volle snelheid, overhoeks, met de juiste spanning op de voet. Werelds. Je ziet gewoon dat Paul op dit moment echt lekker in zijn vel zit", besluit Van den Brom.