STVV maakt het Club Brugge lastig, maar invaller Okereke maakt het verschil

05-12-2020 22:35 Laatste update: 22:42
22

Club Brugge heeft er weer drie punten bij in de Jupiler Pro League. Zaterdag won Blauw-Zwart met het kleinste verschil van STVV. Invaller David Okereke scoorde na rust het enige doelpunt van de match.

Na de 3-0 zege tegen Zenit en met een druk programma voor de boeg gooide Clement zijn team deels om. Vormer viel op het laatste moment door buikproblemen uit. Daardoor begon Vanaken alsnog aan de partij. Ook Mechele mocht starten. Hij speelde zijn 250e duel in het shirt van Club Brugge. Jeugdspeler Van der Brempt mocht zich op de rechtsachter bewijzen.

STVV was niet naar het Jan Breydelstadion afgezakt om te voetballen. Na het vertrek van Muscat hielden de Kanaries het in Brugge vooral bij verdedigen. Club Brugge had het moeilijk om in de eerste helft haar wil op te leggen aan de bezoekers. De 0-0 ruststand was dan ook niet meer dan logisch. Vlak voor de pauze moest Mignolet zich wel nog tonen.

Na de rust ging Club Brugge iets nadrukkelijker op zoek naar de zege, maar echt vlot ging het niet. In de 54e minuut bracht Clement Okereke tussen de lijnen. Slechts 3 minuten na zijn invalbeurt kroonde de aanvaller zich tot man van de match door het enige doelpunt van de partij te scoren.

Door de overwinning springt Club Brugge opnieuw naar plaats 1 in de stand. Blauw-Zwart telt nu 30 punten. Dat zijn er 2 meer dan Beerschot en KRC Genk. Die twee ploegen hebben wel 1 duel minder gespeeld. Club Brugge mag zich nu opmaken voor een Champions League-duel tegen Lazio. Daarna volgt de topper tegen Antwerp.