KAA Gent shopt al voor de achtste keer bij Trencin: “Kwaliteit én kans op winst”

KAA Gent shopt al voor de achtste keer bij Trencin: “Kwaliteit én kans op winst”

07-09-2020 10:26
7

KAA Gent heeft met Osman Bukari een nieuwe winger in huis gehaald. De 21-jarige Ghanees komt over van Trencin. KAA Gent deed al acht keer zaken met de Slowaakse talentenfabriek van Tscheu La Ling (ex-Ajax).

Tegenover Het Laatste Nieuws laat La Ling zich uit met de samenwerking met KAA Gent-manager Michel Louwagie. “Hij heeft een goeie rekenmachine”, knipoogt La Ling. “Onze voetballers bieden kwaliteit én een grote kans op financiële winst. Meer is het niet. Bij Gent zijn het erg ­verstandige mensen. Ik doe graag zaken met hen.”

Azango en Yem waren echter geen succes en keerden al terug naar Trencin. “Garanties zijn er niet. Anderzijds worden wij niet voor niks ‘de ­talentenfabriek’ genoemd. Leon Bailey, Wesley, Lobotka van ­Napoli: de lijst met toppers is ­langer dan de flops. (lacht) Hebt u een tiental minuten? Ik kan nog wel even doorgaan. Vermeldde ik Simon al?”

Trencin spiegelt zich aan Ajax. Bij de Slowaakse club staan de resultaten niet voorop. “De ranglijst en de resultaten komen bij ons op de tweede plaats”, gaat Ling verder. “Opleiden volgens het Ajax-systeem is volgens onze visie het belangrijkste. En nadien gunnen we de jongens een stap hogerop.”

Percentage doorverkoop
De lage aankoopprijs bij Trencin is interessant, maar de Slowaken vragen wel meestal een percentage bij de doorverkoop. “Bij sommige transfers gaat het zelfs om meer dan vijftig procent”, zegt een makelaar die de lokale markt kent. “Maar bij Gent zal dat cijfer ongetwijfeld veel lager liggen.”