'Gent grijpt drastisch in en ontslaat Thorup, Bölöni topkandidaat als opvolger'

'Gent grijpt drastisch in en ontslaat Thorup, Bölöni topkandidaat als opvolger'

17-08-2020 07:00
61

KAA Gent grijpt drastisch in na de thuisnederlaag tegen KV Kortrijk en de bijhorende nul op zes. Jess Thorup krijgt naar alle verwachtingen maandag zijn ontslag te horen. Volgens Het Laatste Nieuws heeft het Gentse bestuur genoeg gezien na afgelopen zaterdag.

Nadat Gent op de openingsspeeldag met 2-1 de boot in ging tegen STVV, was deze keer Kortrijk de boosdoener. Thorup gaf na afloop al toe dat zijn positie onder druk staat. En terecht, want nog geen 48 uur na de thuisnederlaag lijkt zijn ontslag reeds een feit te zijn.

Nu moet Gent op zoek naar een opvolger, maar de naam er is alvast één naam die nadrukkelijk genoemd wordt in de Ghelamco Arena. Zo is Laszlo Böloni, de man die pas eind vorig seizoen afscheid nam van Royal Antwerp FC, de topkandidaat om Thorup op te volgen.

Of de Roemeen zal toehappen, is nog niet duidelijk. Maar na zijn vertrek bij Antwerp was wel duidelijk dat Bölöni nog steeds de honger heeft om als trainer aan de slag te blijven. Pittig detail: volgend weekend maakt Gent de verplaatsing naar de Bosuil.