Thorup meteen in zwaar weer: Ik laat iemand anders beslissen over mijn toekomst

Thorup meteen in zwaar weer: "Ik laat iemand anders beslissen over mijn toekomst"

16-08-2020 09:00
20

Het hyperambitieuze KAA Gent is het seizoen dramatisch begonnen. Na de 2-1-nederlaag bij Sint-Truiden ging het met dezelfde score onderuit tegen KV Kortrijk. Nul op zes dus, terwijl de club ronduit op de titel mikt. Jess Thorup beseft dat er al flink wat druk op de ketel staat.

"Helaas, de kwaliteit ontbrak", luidt de simpele analyse van de trainer bij Het Nieuwsblad. "Maar als je vier goals pakt in twee matchen, moeten we misschien kijken naar ons verdedigend werk, meer dan ons aanvallend spel. Het is alleszins zo dat we aan het zoeken zijn. Het lijkt erop dat de spelers het moeilijker hebben met de druk dan ik gedacht had. We wilden meer clean sheets, maar we zitten al aan vier tegengoals. Dat is niet mogelijk", wijst Thorup vooral de achterhoede met de vinger.

Na amper twee speeldagen komt de Deen al in nauwe schoentjes, mede omdat het Gentse bestuur in het verleden vaker twijfelde aan zijn kwaliteiten. "Ik sta onder druk", beaamt hij. "We weten allemaal hoe het is als je twee wedstrijden na mekaar verliest. Ik zal me niet verstoppen, geen excuses zoeken. Dit is een feit. Ik focus op wat ik best kan doen. Namelijk de ploeg zo goed mogelijk voorbereiden. Iemand anders zal beslissen over mijn toekomst."