Wolves wint met het nodige geluk, Frankfurt kansloos uitgeschakeld

06-08-2020 23:00
2

Wolverhampton Wanderers heeft met enig fortuin de kwartfinale van de Europa League bereikt. The Wolves wonnen thuis met 1-0 van Olympiakos. Eintracht Frankfurt kreeg geen voet meer aan de grond in de return tegen FC Basel: ook daar werd het 1-0.

Wolverhampton Wanderers - Olympiakos
Wolverhampton speelde voor de coronapauze met 1-1 gelijk in Griekenland en moest daardoor nog vol aan de bak op Molineaux. De start was veelbelovend doordat Olympiakos-doelman Bobby Allain al snel de doorjagende Daniel Podence tegen de grond werkte. Raúl Jiménez benutte de strafschop in de achtste minuut: 1-0.

De Griekse bezoekers dachten de spanning na een klein halfuur terug te brengen. Mady Camara schoot raak, maar daar stak de VAR een stokje voor vanwege heel nipt buitenspel. Tien minuten na de pauze was Olympiakos opnieuw dicht bij een treffer, maar dit keer kopte El-Arabi over. Daarna liet Wolves zich gelden met kansen voor Podence en Boly. Ook zij kregen de bal er niet in, waardoor Olympiakos in leven bleef.

Daarna dook El-Arabi nog twee keer gevaarlijk op voor het Engelse doel en verrichtte Rui Patrício een wereldredding op een kopbal van Hassan. Leander Dendoncker mocht invallen in minuut 71. Omdat Diogo Jota ook verzuimde om het duel in het slot te gooien, bleef het tot de laatste minuut spannend. Wolves hield echter stand en kan zich opmaken voor een duel met Sevilla op dinsdag.

FC Basel - Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt was op voorhand al bijna kansloos. FC Basel had het eerste duel in Duitsland immers al met 0-3 gewonnen. Desondanks maakten beide teams er een aantrekkelijke wedstrijd van. Een doelpunt had aan beide kanten kunnen vallen, maar bleef wonder boven wonder lange tijd uit. Fabian Frei zorgde er uiteindelijk voor dat de Zwitsers ook de return winnend afsloten: 1-0.