Jupiler Pro League kan van start gaan: 'Westerlo krijgt ongelijk van rechter'

Jupiler Pro League kan van start gaan: 'Westerlo krijgt ongelijk van rechter'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 14:20do 06-08-2020 om 14:20

Laatste update: donderdag 6 augustus 2020 om 15:02do 06-08-2020 om 15:02

Het heeft héél wat voeten in de aarde gehad, maar de Jupiler Pro League kan dan toch dit weekend van start gaan. De klacht die KVC Westerlo indiende bij de rechtbank, werd niet gevolgd door de rechter in kortgeding. Daardoor zijn alle euvels uit de weg voor de competitiestart.

Het Laatste Nieuws is er zeker van dat er vanaf deze zaterdag gevoetbald wordt in onze hoogste klasse. De zaak rond Westerlo kwam deze middag voor bij de kortgedingrechter. Die oordeelde dat de Pro League de correcte beslissing heeft genomen. Volgens HLN was de sfeer bij momenten 'bitsig', maar beschouwde de rechter in kwestie Westerlo al uitgeschakeld voor promotie toen het coronavirus uitbrak. De club blijft dan ook in Eerste Klasse B.

Westerlo vond het niet kunnen dat K. Beerschot V.A. en Oud-Heverlee Leuven door de uitbreiding van de JPL mochten opklimmen, terwijl die eer normaal gezien slechts voor één van beiden weggelegd was. Aangezien de Kemphanen zelf het meeste punten verzameld hadden over de twee competities heen, eisten ze ook te mogen promoveren. De rechter stapt dus niet mee in die analyse.

De vraag naar een dwangsom van vijf miljoen euro per afgewerkte speeldag in 1A, werd dan ook verworpen. Daardoor kan de competitie nu, na een zomer vol juridisch getouwtrek, eindelijk van start gaan. Club Brugge en Sporting Charleroi krijgen zaterdag om 16u30 de eer om de debatten te openen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws