Laatste kans om Thorup te overtuigen: 'Botaka solliciteerde, Dorsch soms afwezig'

Laatste kans om Thorup te overtuigen: 'Botaka solliciteerde, Dorsch soms afwezig'

Gepubliceerd: woensdag 5 augustus 2020 om 15:00wo 05-08-2020 om 15:00

KAA Gent opent het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League zondag, met een verplaatsing naar Sint-Truiden. Ongetwijfeld heeft Jess Thorup zijn basiself al min of meer in zijn hoofd zitten. De oefenpot tegen Seraing (2-1) bood enkele invallers een laatste kans om de coach te doen twijfelen, maar dat lukte amper.

Gent had alle moeite met het bezoek uit Luik, dat pas in het slotkwartier haar voorsprong moest prijsgeven. Op dat moment stonden hoofdzakelijk jonge wolven op het veld bij de Buffalo's. Voordien konden aanwinsten als Dino Arslanagic, Jordan Botaka of Niklas Dorsch geen onuitwisbare indruk nalaten.

'De enige die echt solliciteerde naar een basisstek, was Botaka', zag Het Laatste Nieuws. 'Op de rechtsback diende de ex-speler van STVV zich veelvuldig en goed aan. Hij bewees daarmee dat hij een stevige concurrent kan worden voor Castro-Montes.'

Niet sleutelen
'Roef toonde wel dat hij een betrouwbaar sluitstuk is en ook Arslanagic stond zijn mannetje, maar in principe is voor hen zondag enkel een plaats op de bank weggelegd. Dorsch toonde bij momenten overzicht en techniek, maar hij kende ook periodes waarin hij afwezig was. De Duitser mag wel als excuus inroepen dat hij later aan de voorbereiding begonnen is', analyseert HLN de andere grote namen.

Het lijkt er dan ook sterk op dat Thorup in eerste instantie zal voortbouwen op de fundamenten van vorig seizoen. Alle sterkhouders van toen zijn nog steeds aan boord, al zal Jonathan David hoogstwaarschijnlijk niet in actie komen op Stayen. Hij mikt nog steeds op een transfer naar Lille OSC.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Standard en Charleroi hebben het spannend gemaakt, maar ze stoten alletwee door in de Europa League na verlengingen! #Charleroi #Standard #Vanheusden #Avenatti #Dessoleil #EuropaLeague #EUL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Wie zou jij opstellen op rechtsachter tegen Sint-Truiden?

(145 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws