Midden juli en het verdedigende huiswerk van Anderlecht is al (voor 99%) gedaan

Midden juli en het verdedigende huiswerk van Anderlecht is al (voor 99%) gedaan

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 11:13di 14-07-2020 om 11:13

Laatste update: dinsdag 14 juli 2020 om 21:14di 14-07-2020 om 21:14

Bij RSC Anderlecht is men een andere weg ingeslagen. Nadat het jaren wachten om transfers op het laatste moment af te ronden, lijkt de kern van paars-wit midden juli al haast volledig af. Het verdedigende huiswerk is sowieso al (voor 99 procent) voltooid.

Frank Vercauteren en Vincent Kompany begonnen in de winter van vorig jaar al aan hun nieuwe defensie. In januari haalde Anderlecht Amir Murillo en Kemar Lawrence weg bij New York Red Bulls. Murillo bleek net voor de coronacrisis al een schot in de roos. Lawrence is een ander verhaal. De voorbije weken verdween hij even van de radar, maar nog deze week wordt hij terug in Brussel verwacht. Anderlecht zal met de hand over het hart gaan en de Jamaicaan een nieuwe start gunnen.

Mede omdat Lawrence zolang op zich liet wachten, ging Anderlecht nog op zoek naar een alternatief voor de linksback. Die vond het in de persoon van Bogdan Mykhaylychenko. Aangenomen wordt dat hij ook deze week zijn kastje vult in het Lotto Park. Mykhaylychenko komt over van Zorya Luhansk.

Ondertussen behoort Derrick Luckassen weer tot groep. De verdediger wordt opnieuw gehuurd van PSV. Samen met Kompany moet Luckassen het hart van defensie vormen. Murillo en Mykhaylychenko lijken op dit moment dan weer het meeste kans te hebben op de backposities.

In Youth We Trust
De verdedigende jonkies van Anderlecht maakten vorig seizoen heel wat minuten. Hun speelkansen zullen mogelijk wat minder worden. Toch is het vertrouwen er in de eigen jeugd zeker nog. Het is niet voor niets dat Marco Kana de kapiteinsband droeg in het tweede oefenduel tegen STVV. Natuurlijk het ging om een oefenmatch, maar de band aan een zeventienjarige geven doe je niet zomaar. Kana wordt in Brussel gezien als de natuurlijke opvolger van Kompany.

Sieben Dewaele kluste vorig seizoen bij als back. Hij kan wel eens het kind van de rekening worden. Ondertussen lijkt Anouar Ait El Hadj de tweede in lijn om de rechtsbackpositie over te nemen. Hij ligt in de weegschaal met Killian Sardella. In de (verre) achtergrond is er natuurlijk ook Anthony Vanden Borre.

Anderlecht kiest dus voor gerichte transfers aangevuld met jeugdspelers. Dat zien we ook terug bij de doelmannen. Hendrik Van Crombrugge bleef. Timon Wellenreuther werd weggeplukt bij Willem II. Terwijl jonkie Rik Vercauteren zal gaan fungeren als derde doelman. Het Plan 2020 – 2025 krijgt meteen vorm in Brussel.

Nog één dossier open
Philippe Sandler speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor Anderlecht. Paars-wit hoopte ook hem terug te halen, maar Manchester City werkt voorlopig niet mee. Als ook het dossier van Sandler rond is, lijkt alles achterin af. Komt Sandler niet terug, dan vergroot dat de kansen van Ognjen Vranjes om terug aan speelkansen te komen in Brussel. Ook Elias Cobbaut zou in het centrum kunnen depanneren. Hoe zijn toekomst eruit ziet bij Anderlecht is niet meteen duidelijk.

Op uitgaand vlak moeten er nog oplossingen uit de bus komen voor Josué Sa, Bubacarr Sanneh en Antonio Milić. Thierry Lutonda vertrok al op huurbasis naar RKC Waalwijk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is de achterhoede van Anderlecht sterk genoeg om mee te doen voor de titel?

(724 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws