We moeten bij de Rode Duivels een opvolger vinden voor Lukaku

"We moeten bij de Rode Duivels een opvolger vinden voor Lukaku"

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 09:15di 14-07-2020 om 09:15

Laatste update: dinsdag 14 juli 2020 om 09:21di 14-07-2020 om 09:21

De Rode Duivels moeten op het EK vooral rekenen op goals van Romelu Lukaku. Zijn vervangers zijn niet bepaald goed bezig, ziet ook Thomas Buffel. Wanneer staat er een nieuwe Lukaku op?

"Romelu is one of a kind - zo bestaat er maar één", aldus Buffel bij Het Laatste Nieuws. "Het is niet evident om aan de top te blijven meedraaien qua efficiëntie en constante, iets waar de andere spitsen meer mee worstelen."

Origi, Benteke en Batshuayi komen voorlopig niet tot zijn enkels. "Ook al hebben ze hun waarde al getoond, we moeten vroeg of laat een opvolger zien te vinden voor Romelu. Want als er met hem iets gebeurt, is het te hopen dat een van de drie anderen net zijn beste vorm te pakken heeft."

"Zo'n Origi heeft ook de pech dat hij nog twee andere fantastische spitsen voor zich heeft. Mocht hij wat frequenter kunnen spelen... Misschien moet hij toch eens overwegen om een club te kiezen waar hij onbetwist titularis is?"

Voor de komende generatie wil Buffel ook inzetten op opleiding. "We moeten nog individueler met jonge spitsen aan de slag. Vroeg detecteren. En zoals in Nederland weer meer spitsentrainers inzetten om met die jongens aan de slag te gaan, zoals Wesley Sonck bijvoorbeeld bij Genk de spitsen trainde en Luc Nilis bij PSV. Da's absoluut noodzakelijk om topspitsen af te leveren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie is momenteel de beste vervanger?

(219 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws