Waasland-Beveren blijft rustig: “Vooral gefocust op het sportieve”

Waasland-Beveren blijft rustig: “Vooral gefocust op het sportieve”

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 20:44vr 10-07-2020 om 20:44

Waasland-Beveren weet nog niet of het komend seizoen in 1A of 1B moet aantreden, maar coach Nicky Hayen kijkt nog niet vooruit. Tegenover Het Nieuwsblad laat de hoofdtrainer zich uit over situatie.

“Wij hebben vooral gefocust op het sportieve”, begint Hayen. “Zowel voor 1A als 1B hebben we een scenario klaar. Ik wil ook geen standpunt innemen. Als sportman wil je natuurlijk het hoogst haalbare. Daar moet de club ook voor ijveren. Zonder het dossier te kennen, hebben we er ook wel recht op.”

Er heerst momenteel nog veel onduidelijkheid rond de situatie. “Uiteraard is de onduidelijkheid niet gunstig voor ons. Maar onze programma's werden zo opgebouwd dat we nog kunnen schipperen. Al is het een uitdaging. Als het 1A wordt, zullen we klaar zijn voor de eerste match.”

Het BAS gaf Waasland-Beveren uiteindelijk onverwachts gelijk. “Als het 1B wordt, hebben we nog twee weken langer tijd. Hoe de spelers gereageerd hebben op het nieuws? Die hebben hun focus goed kunnen houden, iets waarvoor ik eerlijk gezegd wel wat schrik had”, aldus Hayen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Denk jij dat WB in 1A zal blijven?

(829 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws