Antwerp krijgt antwoord van Bayat: Andere clubs hebben me gesteund

Antwerp krijgt antwoord van Bayat: "Andere clubs hebben me gesteund"

17-06-2020 21:14 Laatste update: 21:49
10

Mehdi Bayat heeft een bijzonder drukke periode achter de rug. De sterke man van Charleroi en voorzitter van de KBVB deed er alles aan om de competitie toch tot een goed einde te brengen. Toch kreeg hij heel wat kritiek van Antwerp en dan vooral om zijn dubbele pet. Bayat reageert nu.

Eerder raakte bekend dat Antwerp zich heeft gericht tot de FIFA en de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) om zijn dubbele pet aan te klagen. "Ik werd aangevallen door één club. Dat begreep ik niet", reageert Bayat bij Sporza.

"Na hun uitlatingen hebben alle andere clubs me gestuurd dat dat onrechtvaardig was. Ze zeggen dat ze gezien hebben hoe ik het belang van het Belgische voetbal verdedigd heb. Als zij mij steunen, is dat het beste bewijs dat ik niet zo slecht werk", geeft Bayat aan.

Bij Antwerp stemde Luciano D'Onofrio een jaar geleden zelfs nog voor Bayat als bondsvoo. "Ik heb het moeilijk om hun frontale aanval te begrijpen. Spelen daar andere belangen? Ik verlaag me niet tot dat niveau bij zo'n aanval", aldus Bayat.

"Wat de andere clubs denken, is voor mij belangrijker. Ik merk een grote contradictie in wat Luciano beweert: hij heeft zelf voor mij gestemd binnen de KBVB. Dat hij dat ontkent en schermt met het geheim van de stemming? Hij mag zeggen wat hij wil", besluit hij.