Ik geloof nooit dat Musonda zijn voetballende kwaliteiten zal verliezen

"Ik geloof nooit dat Musonda zijn voetballende kwaliteiten zal verliezen"

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 14:51wo 27-05-2020 om 14:51

Vanuit de vergeetput stuurde Charly Musonda Jr. woensdag plots een bericht de wereld in. Na zeven maanden blessureleed gaat het stilaan weer de goede kant uit met het ooit zo geroemde Belgische toptalent. Aangezien het niet de eerste fysieke tegenslag was voor de dribbelaar, valt zijn toekomst onmogelijk te voorspellen.

Jan Boskamp, die Musonda al van bij de jeugd op de voet volgt, hoopt alvast dat alles nog in orde komt. "Dit proces is al een hele tijd aan de gang. Hij raakt geblesseerd, komt terug, hervalt: wat een lijdensweg", leeft de Rotterdammer mee bij Sporza. "Vooral ook voor zijn persoontje, want hij voetbalt zo graag. Hij heeft al twee jaar nauwelijks gevoetbald en dan wordt het moeilijk, want ook voor die blessureperiode had hij al niet te veel gespeeld. Dan duurt het weer een tijdje voor je jouw niveau haalt."

Boskamp ziet één aspect om zich aan op te trekken: Musonda is nog 'maar' 23 jaar jong. "Net dankzij die leeftijd kan hij nog terugvechten tot het niveau waar hij stond. Hij is 23 jaar, dat is een geluk bij een ongeluk. Dat spreekt in zijn voordeel. Het zou anders zijn mocht hij 32 jaar zijn."

Techniek versus fysiek
Zeker op voetballend vlak moet alles nog in orde kunnen komen. "Ik geloof nooit dat hij zijn voetballende kwaliteiten zal verliezen", klinkt Boskamp overtuigd. "Je moet je vooral afvragen of hij op fysiek vlak het hoogste niveau nog bereikt. Dan zou je als speler eigenlijk uit het duel moeten blijven, maar in Engeland is dat natuurlijk een stuk minder evident."

Musonda is momenteel immers nog steeds eigendom van Chelsea FC, al lijkt een toekomst daar nu helemaal van de baan. De voorbije seizoenen werd de middenvelder haast constant uitgeleend, maar veel succes boekte hij niet bij zijn tijdelijke werkgevers. Het is al van 2014-2015 geleden dat Musonda nog eens meer dan tien wedstrijden in één seizoen kon afwerken. De voorbije twee jaar sleet hij bij Vitesse.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws