Waasland-Beveren kijkt naar uitspraak amateurclubs: “Dan zijn we nog niet thuis”

Waasland-Beveren kijkt naar uitspraak amateurclubs: “Dan zijn we nog niet thuis”

Gepubliceerd: dinsdag 26 mei 2020 om 12:14di 26-05-2020 om 12:14

Het BAS buigt zich vandaag over de klacht van zestien amateurclubs na de vroegtijdige stopzetting van de competities door de coronacrisis. Waasland-Beveren volgt de zaak van dichtbij want zit in dezelfde situatie.

Stijn Boeykens, ex-jurist bij spelersvakbond Sporta en arbiter bij het BAS, geeft meer uitleg tegenover Sporza. "Er moet een beslissing genomen worden die zo rechtvaardig mogelijk is en die zo weinig mogelijk clubs benadeelt. Er moet geoordeeld worden of de genomen beslissing de minst schadelijke keuze is geweest."

"Partijen zullen wellicht aanhalen dat er weinig of geen overleg is geweest, maar er is anderzijds voor één keer een snelle beslissing genomen. 3/4e van de competitie was gespeeld. Is dat voldoende om een definitieve eindstand op te maken of moet men alles annuleren? 3/4e is natuurlijk niet niets."

Waasland-Beveren
Waasland-Beveren legt zich ook niet neer met de degradatie. "Deze zaak zal sowieso gevolgen hebben. Het is louter hypothetisch, maar mochten de amateurclubs gelijk krijgen, dan zullen andere ploegen zich weer benadeeld voelen en worden er misschien weer procedures opgestart. Dan zijn we nog niet thuis, denk ik."

"Mocht het BAS de amateurteams gelijk geven, dan zal ook Waasland-Beveren die argumentatie aanhalen. Iedereen zal wel garen willen spinnen bij een of andere beslissing. Of de clubs ook daadwerkelijk kans maken? Dat valt moeilijk te zeggen. In Nederland kregen Cambuur en De Graafschap ongelijk in hun klacht”, aldus Boeykens.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws