Akkoord in zicht? ‘Sporta en Standard onderhandelen over financiële maatregelen’

Akkoord in zicht? ‘Sporta en Standard onderhandelen over financiële maatregelen’

14-04-2020 08:11 Laatste update: 08:12
3

Komt er alsnog een akkoord bij Standard Luik over de financiële maatregelen door de coronacrisis? Het Laatste Nieuws meldt dat Sporta en het bestuur van de Rouches aan het onderhandelen zijn.

Verschillende spelers weigerden salarisvermindering en werden vervolgens op technische werkloosheid gezet. Zinho Vanheusden is één van die spelers. “Het klopt dat Zinho op technische werkloosheid staat”, bevestigde makelaar Stijn Francis aan Play Sports. “Kijk: in Anderlecht waren ze er ook mee bezig om salarisvermindering naar de spelers te communiceren.”

Bij de Rouches werden er maar één of twee basispionnen op voorhand gecontacteerd. “Bij Standard was het vreemd dat er niet meer overleg was met de spelers. En sindsdien is er een communicatieprobleem. De spelers die het voorstel weigerden, deden een tegenvoorstel dat eigenlijk beter was voor de club. Standard aanvaardde dat niet.”

Akkoord in zicht?
Francis hoopt alsnog tot een akkoord te komen. “Ik hoop dat we tot een oplossing kunnen komen, maar ik denk het wel.” Één van de zeven spelers zou nu akkoord zijn met het voorstel van Standard. Eerder tekende hij niet door een miscommunicatie. Nu hoopt de club de rest van de spelers op dezelfde lijn te krijgen.