Bayern München liep een blauwtje: Borussia Dortmund is de club van mijn hart

Bayern München liep een blauwtje: "Borussia Dortmund is de club van mijn hart"

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2020 om 21:46wo 08-04-2020 om 21:46

Bayern München haalde in het verleden vaak de beste spelers weg bij concurrent Borussia Dortmund, met Robert Lewandowski als meest bekende voorbeeld. Marco Reus kwam echter nooit in de verleiding om over te stappen naar de Allianz Arena.

Bayern zat al in 2012 achter de aanvaller aan, die toen nog actief was bij Borussia Mönchengladbach. "De aanbieding was er, net als van andere clubs", zegt Reus tegen BILD. "Ik heb veel respect voor Bayern en voor wat ze in het afgelopen decennium hebben gepresteerd. Maar ik wilde naar Borussia Dortmund. Dit is de club van mijn hart en de club waar ik altijd voor wilde spelen."

Reus wil dit jaar eindelijk weer eens de dominantie van Der Rekordmeister doorbreken. Hij hoopt dat het seizoen in de Bundesliga kan worden uitgespeeld. "Het doel is nog steeds om kampioen te worden en ik denk zeker dat dit mogelijk is. We staan maar vier punten achter op Bayern en hebben nog negen wedstrijden te gaan. We hebben erg goed gespeeld in de tweede seizoenshelft, dus dat geeft moed. We moeten de dominantie van Bayern verbreken."

Sancho
Waar Reus dus zelf Dortmund altijd trouw bleef, adviseert hij ook ploeggenoot Jadon Sancho om voorlopig te blijven. "Hij zou nog één, misschien twee jaar voor Dortmund moeten spelen. In mijn ogen is er niets beter voor zijn ontwikkeling, want hier speelt hij regelmatig. Daarna kan hij de echt grote stap zetten als een nog completere speler."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws