Castagne waarschuwt Belgen voor corona: Ze moeten het beginnen te begrijpen

Castagne waarschuwt Belgen voor corona: "Ze moeten het beginnen te begrijpen"

Gepubliceerd: zondag 15 maart 2020 om 21:46zo 15-03-2020 om 21:46

Laatste update: zondag 15 maart 2020 om 21:46zo 15-03-2020 om 21:46

Timothy Castagne waarschuwt België voor de gevolgen van corona. De flankspeler van Atalanta Bergamo ziet immers welke ellende het virus aanbrengt in Italië.

"De Belgen moeten het beginnen te begrijpen", vertelde Castagne via de telefoon aan RTBF. "We zien wat er gebeurt als ze alles minimaliseren zoals Italië in het begin deed. Als jullie willen dat alles snel afgelopen is, dan moeten jullie het serieus opnemen."

In Italië is het leven ondertussen helemaal stilgevallen. "We kunnen niet veel doen, dus we vervelen ons. Zij die buitenkomen doen dat met een mondmasker. De stad is helemaal leeg. Dat zal nog wel even duren, denk ik. De bezigheden zijn heel zeldzaam."

Het is momenteel koffiedik kijken wat gaat gebeuren. Mogelijk wordt het EK zelfs uitgesteld. "Dat zou spijtig zijn. Maar het heeft ook geen zin om naar het EK te gaan zonder dat we kunnen trainen of wedstrijden spelen", besloot Castagne.

De Rode Duivel werd ondertussen met zijn team Atalanta in quarantaine geplaatst nadat bekendraakte dat vijf personen van Valencia, recent tegenstander van Atalanta in de Champions League, besmet zijn.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws