Clement voor Manchester United: Kwalificeren is meer dan een mirakel

Clement voor Manchester United: "Kwalificeren is meer dan een mirakel"

Gepubliceerd: woensdag 26 februari 2020 om 20:21wo 26-02-2020 om 20:21

Philippe Clement schat de kansen van Club Brugge tegen Manchester United niet erg hoog in. Blauw-Zwart speelde vorige week op eigen veld 1-1 gelijk tegen de Engelse grootmacht en moet dus scoren op Old Trafford.

"Ik heb me vergist na de match van vorige week", vertelde Clement volgens Het Nieuwsblad tijdens zijn persconferentie. "Toen zei ik dat een mirakel zal nodig zijn. Ik moet nu een woord vinden dat nog straffer is dan mirakel. Want in deze omstandigheden kwalificeren is meer dan een mirakel."

Clement lijkt zich op voorhand al gewonnen te geven. "Dat is niet zo. Ik verwacht altijd dat mijn spelers hun maximum geven. Altijd. Op training, in de wedstrijd. Ik stuur ze het veld op met de boodschap dat ze niets te verliezen hebben. We hebben nu eindelijk eens twee wedstrijden dat we niet favoriet zijn. Het had anders kunnen zijn."

"Spijtig dat we vorige week die terechte penalty niet kregen. Maar kom, wij moeten top zijn, zij middelmatig of nog minder zijn. We moeten eerlijk zijn. Zij hebben meer kwaliteit, een grote budget. Wij hebben een groot hart nodig. En nog meer. Lopen en organisatie is belangrijk, maar we moeten ook goed aan de bal zijn. Ik selecteer alleen spelers die er klaar voor zijn", besloot de trainer van Blauw-Zwart.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws