Degryse wil Bölöni zien blijven bij Antwerp: Dan loopt het fout af

Degryse wil Bölöni zien blijven bij Antwerp: "Dan loopt het fout af"

11-02-2020 11:00
4

Antwerp kan nog een gevaarlijke outsider worden in de titelstrijd. Dat heeft het ook te danken aan coach Laszlo Bölöni. Marc Degryse is duidelijk: Bölöni moet een nieuw contract krijgen bij Antwerp.

"Puur sportief is er geen enkele reden om te gaan twijfelen aan Bölöni", geeft Degryse aan bij Het Laatste Nieuws. "Als het bovendien klopt dat Antwerp zinnens is om vóór de play-offs een beslissing te nemen, ben ik er nog zekerder van dat ze doorgaan met hem. Want Bölöni laten weten dat het verhaal stopt en dan nog Play-Offs moeten spelen? Nee, dat zie ik niet gebeuren, want dan hypothekeer je heel het slot van uw seizoen."

Bölöni krijgt volgens Degryse sowieso een verlenging. "Alleen als D'Onofrio constant signalen krijgt dat de meerderheid van de spelersgroep niet meer door één deur kan met Bölöni, moet hij ingrijpen. Al laat ik me vertellen dat dit verre van het geval is. Ik vind dus wél dat Bölöni een kleedkamer kan managen. In elke topmatch gaan ze er vol voor, tonen ze passie. Elke keer alles geven: dat doen ze ook voor hun trainer. Anders hadden ze er vroeg of laat al eens met hun pet naar gegooid.

Antwerp heeft hoe dan ook een ervaren coach nodig. "Vind maar eens een andere trainer die een groep met zoveel vedetten in de hand kan houden, hé. Ja, Bölöni doet het op z'n eigen, typische manier, maar hij houdt de boel wel samen. Zet daar een jonge trainer die nog maar pas komt kijken en het loopt fout af. Trouwens, een bedenking die ik me maak: hoeveel van die vedetten spelen er volgend seizoen nog? Nee, doorgaan met hem lijkt me het beste."