Degradatie in zicht voor Cercle Brugge: Heel jammer voor het team

Degradatie in zicht voor Cercle Brugge: "Heel jammer voor het team"

02-02-2020 08:45
6

Cercle Brugge heeft ook op Eupen geen punten gepakt (1-0). De degradatie is zo bijna een feit. Bernd Storck en middenvelder Thibo Somers weten dat de redding heel ver weg is.

"Dit is heel erg jammer voor het team, maar dit is voetbal", aldus Storck bij Sporza. "Mathematisch gezien is het nog mogelijk en we moeten het blijven proberen, wedstrijd per wedstrijd. We volgen nu al op negen punten van Waasland-Beveren, dat zondag nog moet spelen."

Cercle werkte zich nog meer in nesten door de penaltymisser van Hoggas. "Ik kan niet klagen over Hoggas. Hij speelde een erg goeie tweede helft en scoorde vorige week nog een strafschop. Het is erg jammer voor ons en voor alle Cercle-fans."

Ook Somers beleefde een frustrerende avond. "Momenteel hangen de kopjes naar beneden, wat ook normaal is na zo’n nederlaag. Iedereen had samen met de supporters gehoopt op drie punten, maar jammer genoeg kunnen we hen niets teruggeven. Iedereen doet zijn uiterste best, maar ook de strafschop gaat er niet in en dan wordt het moeilijk om punten te rapen. Als je die eerste niet maakt, kan die tweede ook nooit vallen."