KAA Gent wint op Standard dankzij prachtig doelpunt van Kums

26-12-2019 22:22 Laatste update: 22:36
26

Standard Luik nam het op 21e speeldag van de Jupiler Pro League op tegen KAA Gent. De Buffalo's gingen met 0-1 winnen dankzij een prachtig doelpunt van Sven Kums.

De openingsfase was voor Standard Luik. De Rouches hadden enkele mooie kansen, maar de thuisploeg kwam niet tot scoren. Daarna kantelde de wedstrijd meer in evenwicht en kwam ook KAA Gent opzetten.

Er kwamen goede kansen langs beide kansen, maar de meeste opwinding kwam vlak voor rust. Standard claimde een penalty na een vermeende handsbal, maar kreeg die niet. Preud’homme ging over de rooie en incasseerde geel.

Na de rust bleef het tempo laag door de vele overtredingen langs beide kanten. Avenatti kwam op het veld en kreeg een goede mogelijkheid, maar de bal schoof voorlangs. Mehdi Carcela flirtte een paar keer met rood, maar mocht op het veld blijven.

Uiteindelijk was het een kanon van Kums dat voor de verlossing zorgde. De middenvelder jaste de bal in de winkelhaak en zorgde zo voor de overwinning voor KAA Gent. Zo doet KAA Gent een goede zaak tegen een rechtstreekse concurrent.