Berge baalt stevig bij KRC Genk: Wij hebben Anderlecht beter gemaakt

Berge baalt stevig bij KRC Genk: "Wij hebben Anderlecht beter gemaakt"

23-12-2019 12:45
19

Sander Berge kon zondag de bakens niet verzetten bij KRC Genk, dat met 2-0 van Anderlecht verloor. Na de wedstrijd gaf Berge toe dat Genk veel te slap was om Anderlecht te bedreigen.

"Wij hebben Anderlecht vandaag beter gemaakt", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws. "Ze waren in elk aspect van het spel beter en vooral feller."

Vooral het trage spel van Genk viel op. "Anderlecht wist altijd precies wat we zouden doen omdat wij geen tempo in ons spel konden leggen. Ik zag geen agressiviteit bij ons en geen ritme. Daardoor konden we Anderlecht eigenlijk op geen enkel moment pijn doen. Anderlecht voetbalde elke keer onder de druk uit, we stonden voortdurend met twee tegen drie op het middenveld."

Berge wil het jaar in schoonheid afsluiten tegen Eupen. "Ik verwacht meer van mezelf en van het team. Die tweede goal neem ik trouwens volledig op mij. Maar goed, ik denk dat je genoeg clips kunt verzamelen waarbij wij de bal verspelen en Anderlecht gevaarlijk kan zijn. Ik had de pech dat deze echt werd afgestraft."