Oud-Heverlee Leuven vraagt VAR in 1B: De belangen van de clubs zijn groot

Oud-Heverlee Leuven vraagt VAR in 1B: "De belangen van de clubs zijn groot"

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 23:49di 10-12-2019 om 23:49

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 23:49di 10-12-2019 om 23:49

Oud-Heverlee Leuven heeft via zijn website een oproep gedaan om de VAR te introduceren in de Proximus League (1B). De Leuvenaars verloren vrijdag met 3-2 in en tegen Lommel en vonden dat ze benadeeld werden door de wedstrijdleiding.

Scheidsrechter Vermeire kende Lommel twee onterechte strafschoppen toe en trok bovendien een rode kaart voor Tshimanga. "We willen ons niet als een slechte verliezer gedragen en willen ook niet de scheidsrechters van de match tegen Lommel viseren. We willen wel het moment aangrijpen om de clubs uit de Proximus League als volwaardige professionele clubs te behandelen", staat te lezen op de website van OHL.

"De belangen van de clubs zijn groot, voor de ene is het doel promotie en de andere wil degradatie vermijden", aldus CEO Peter Willemsn. "In een competitie met acht clubs tellen alle details en moeten we ook alle beschikbare mogelijkheden inzetten om een zo correct mogelijk competitieverloop te garanderen. OH Leuven zal aan de Pro League vragen om het gebruik van de VAR in de Proximus League op de agenda te zetten. Hopelijk kan het systeem dit seizoen nog gebruikt worden."

De Koninklijke Belgische Voetbalbond besliste dinsdag nog om in te gaan op een verzoek van de Pro League om de VAR in te schakelen tijdens de kwartfinales van de Beker van België. Oorspronkelijk zou dat pas gebeuren tijdens de halve finales.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws