'KRC Genk neemt afscheid van Mazzu na verlies tegen Gent'

'KRC Genk neemt afscheid van Mazzu na verlies tegen Gent'

Gepubliceerd: zondag 10 november 2019 om 20:23zo 10-11-2019 om 20:23

Laatste update: zondag 10 november 2019 om 20:33zo 10-11-2019 om 20:33

Het verhaal van Felice Mazzu bij KRC Genk is afgelopen. Na het verlies tegen KAA Gent heeft de landskampioen besloten om afscheid te nemen van de trainer. Dat melden La Dernière Heure en Het Laatste Nieuws.

Voor de partij tegen Liverpool gaf het bestuur van Genk al aan dat de partij tegen Gent mogelijk beslissend was voor Mazzu. Er moest absoluut een resultaat worden neergezet tegen de Buffalo's. Daar is Mazzu niet in geslaagd met Genk. De Limburgers gingen met 0-2 onderuit tegen Gent.

Dat zou volgens La Dernière Heure nu uiteindelijk ook Mazzu de kop hebben gekost. Genk heeft besloten om afscheid te nemen van de trainer en neemt gebruik van de interlandbreak om op zoek te gaan naar een nieuwe coach.

Nooit overtuigend
Mazzu nam in de zomer van dit jaar het roer over van Philippe Clement, die koos voor een vertrek naar Club Brugge. Echt overtuigend was het onder Mazzu echter nooit. Na het vertrek van sterspelers zoals Leandro Trossard, Ruslan Malinovskyi en een blessure van Danny Vukovic kreeg hij Genk maar moeilijk op gang.

Uiteindelijk stond Mazzu 21 keer aan het roer als trainer van Genk. Daarin kon hij amper acht keer winnen en vier keer gelijk spelen. Negen wedstrijden gingen verloren. Daardoor staat Genk momenteel pas op een negende plek in de stand met twintig punten.

Opvolger
Het is momenteel nog niet duidelijk wie de opvolger van Mazzu zal worden bij Genk. Volgens eerdere berichten werd er al gepolst bij Wouter Vrancken, die momenteel trainer is van KV Mechelen en kan overtuigen met de promovendus.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws