UPDATE: Deflandre accepteert straf na Standard – KRC Genk

UPDATE: Deflandre accepteert straf na Standard – KRC Genk

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 19:53za 19-10-2019 om 19:53

Laatste update: woensdag 23 oktober 2019 om 08:44wo 23-10-2019 om 08:44

De bezoekers waren de betere ploeg in de eerste helft. Bodart moest in de openingsminuten al ingrijpen op pogingen van Ito en Samatta, maar de Standard-doelman hield zijn netten proper. Samatta liet nadien wél de netten trillen, maar er was toen al gefloten voor een voorafgaande fout van de aanvaller op Vanheusden.

Standard bakte er weinig van in de eerste helft. De Rouches kwamen pas in de slotfase echt dreigen. Een schot van Mpoku werd afgeblokt. De herneming van Amallah was te slap. Aan de overkant kreeg Heynen nog een uitstekende kans, maar hij kopte over de kooi van Bodart. Na de rust hielden Standard en Genk elkaar beter in evenwicht. Het was lang wachten op noemenswaardige kansen. De meest opvallende actie kwam van Dewaest, die Amallah torpedeerde. De Genk-verdediger kreeg geel, maar had misschien wel rood verdiend.

De kaarten vlogen plots in het rond op Sclessin. Scheidsrechter Laforge gaf zelfs rood aan Standard-assistent Deflandre. Even later was er weer tumult toen Standard een penalty claimde, maar die werd niet gegeven. De wedstrijd leek af te stevenen op een scoreloos gelijkspel, tot Bastien plots de ban brak voor de thuisploeg. Hij draaide zich knap vrij op de rand van de zestien en knalde het leer in de verste hoek voorbij Coucke. 

De opluchting was groot bij de Rouches, die de voorsprong niet meer uit handen gaven. Genk kreeg nog een uitstekende mogelijkheid, maar de kopval van invaller Onuachu werd gepakt door Bodart. Dankzij deze overwinning pakt Standard 23 op 30 en blijft het tweede in de Jupiler Pro League. Genk moet het stellen met 16 op 30 en staat momenteel zesde.

Update: Standard-Genk heeft voor Standard-assistent Eric Deflandre nog een vervelend staartje gekregen. Het Bondsparket wil Deflandre namelijk voor één match schorsen voor zijn rode kaart. De ex-Rode Duivel dreigt zodoende tijdens de kraker tegen Club Brugge (zondag 15u30) niet op de Luikse bank te mogen zitten.

Update: Het Laatste Nieuws meldt dat Eric Deflandre het schikkingsvooorstel van één speeldag schorsing en een boete van 1.000 euro zal accepteren. De assistent-coach neemt aldus niet plaats op de bank in de topper tegen Club Brugge.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws