Wesley Moraes over zijn drijfveer: Dat motiveerde mij om prof te worden

Wesley Moraes over zijn drijfveer: "Dat motiveerde mij om prof te worden"

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 18:46za 19-10-2019 om 18:46

Laatste update: zaterdag 19 oktober 2019 om 18:51za 19-10-2019 om 18:51

Wesley Moraes werd op zijn veertiende al voor de eerste keer vader. Twee jaar later had hij zelfs twee kinderen rondlopen. De Braziliaanse aanvaller vertelde tijdens een interview met Sky Sports dat het vaderschap hem motiveerde om prof te worden.

"Dat was moeilijk, want op mijn veertiende probeerde ik prof te worden. Maar dat werd mijn motivatie. Toen wou ik er alles aan doen om professioneel voetballer te worden en daar geld mee te verdienen", vertelde Wesley.

"Ik moest een team vinden, maar niemand wou me. Voordat ik naar Slovakije ging (bij Trencin, red), testte ik bij zes ploegen. Toen ik naar de zesde club ging, dacht ik dat ik geen voetbal meer zou spelen, dat het afgelopen was. Maar toen kreeg ik toch nog een kans."

Die kans kwam er op zijn negentiende bij Trencin. "Dat was een lastige periode, want het was er altijd koud, het sneeuwde er altijd. Ik kwam van Brazilië, maar in Trencin was het zo koud dat ik mijn tenen niet meer voelde en het moeilijk voetballen was", besloot Wesley.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws