Martinez verdedigt Courtois: “Hij is de beste keeper ter wereld voor Real Madrid”

Martinez verdedigt Courtois: “Hij is de beste keeper ter wereld voor Real Madrid”

04-10-2019 09:44 Laatste update: 09:45
3

Thibaut Courtois krijgt de wind van voren bij Real Madrid. Bondscoach van de Rode Duivels Roberto Martinez verdedigt de sluitpost tegenover het Spaanse AS.

Courtois werd tijdens de rust vervangen tegen Club Brugge wegens buikgriep. “We zijn op de hoogte van zijn medische situatie, maar ik roep hem alleszins op”, wordt Martinez geciteerd door Het Laatste Nieuws. De Spaanse keuzeheer neemt het ook op voor zijn nationale nummer één.

“In het voetbal is alles mogelijk. Thibaut heeft als keeper bij Real een van de moeilijkste posities. Maar ik zie geen enkele doelman meer voorbereid om die rol te vervullen. Hij is in staat deze situatie te keren en het gewenste niveau te bereiken. We hebben het over de beste doelman in de Wereldbeker. Hij is de beste keeper ter wereld voor Real Madrid.”

Martinez vindt het spijtig dat de supporters van Real Madrid niet achter Courtois staan. “Het is jammer dat hij geen steun krijgt van het Real-publiek. Thibaut is sterk genoeg om met dat gefluit om te gaan. Als professional heeft hij veel moeilijke situaties in verschillende landen overwonnen. Het is tijd voor de fans en club om de beste Courtois te zien.”