Hagi komt boven water bij KRC Genk: Zo gemakkelijk is dat niet

Hagi komt boven water bij KRC Genk: "Zo gemakkelijk is dat niet"

24-09-2019 11:30
3

Ianis Hagi mocht zaterdag eens in de basis starten bij KRC Genk. Hij stond op links in een 4-4-2 tegen KV Oostende. Hagi kent nog geen vliegende start, maar maakt zich geen zorgen.

Dat meldt hij aan Het Laatste Nieuws. "Zelfs na de eerste wedstrijd wist ik dat ik tijd nodig zou hebben om me aan te passen. Een nieuwe omgeving, een nieuwe ploeg, een nieuwe trainer... Alles was nieuw. Zo gemakkelijk is dat allemaal niet. Maar ik voel dat het stilaan beter gaat", aldus de Roemeen.

Stilaan begint het vertrouwen van coach Felice Mazzu toch te komen. "Of ik ongeduldig was? Neen, ik kende mijn situatie. Bovendien ben ik in Italië (Hagi speelde anderhalf jaar bij Fiorentina, red.) mentaal gegroeid, sterker geworden. Het doet me niets dat ik tot nu toe weinig gespeeld heb. Nothing can get to me. Ik weet zelf ook dat ik beter kan."

Hagi is ook polyvalent, een voordeel van Mazzu. "Dat de coach me tegen Oostende op de flank uitspeelde, vind ik niet erg. Ik kan links, rechts, op de nummer tien of als valse negen spelen. (grijnst) Meeverdedigen is geen probleem. Als je niet Lionel Messi of Cristiano Ronaldo - en eigenlijk doen zij het zelfs - heet, moet je defensief je werk doen."