Cijfers tonen aan: Kompany wordt serieus gemist bij Manchester City

Cijfers tonen aan: Kompany wordt serieus gemist bij Manchester City

Gepubliceerd: maandag 16 september 2019 om 21:00ma 16-09-2019 om 21:00

Manchester City heeft na vijf speelrondes al evenveel punten laten liggen. Dit weekend liet de titelverdediger zich verrassen op het veld van promovendus Norwich City: 3-2. De City-verdedigers gingen niet voor het eerst dit seizoen de fout in. Vincent Kompany wordt gemist, zo bevestigen de cijfers.

Pep Guardiola is na het vertrek van zijn kapitein terug zoekende naar het beste centrale duo. Guardiola koos achtereenvolgens voor Laporte-Stones, Laporte-Otamendi (3x) en Otamendi-Stones. Het laatstgenoemde koppel faalde hopeloos. Guardiola zou er goed aan doen om deze samenwerking nog eens onder de loep te nemen, want van alle combinaties is dit het meest kwetsbare duo, zo zocht Sky Sports uit.

Guardiola koos in de Premier League in totaal 25 keer voor Otamendi en Stones. In die 25 wedstrijden incasseerde de Engelse topploeg 28 treffers, terwijl er slechts 68 procent van die duels werd gewonnen.

Die cijfers staan in schril contrast met partnerships mét Kompany. City was het meest stabiel wanneer Kompany en Aymeric Laporte het centrum dicht moesten houden. Met een gemiddelde van amper 0.5 tegengoals per match en een winstpercentage van liefst 91 procent vormden zijn cijfermatig het beste koppel.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vandaag viert @rscanderlecht de 112e verjaardag! Welke speler en welk moment zal jij nooit vergeten?! #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #JPL #VanHimst #Lukaku #Kompany #Scifo #Zetterberg

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws