Club Brugge naar de Champions League, samen met KRC Genk in de groepsfase

28-08-2019 22:50 Laatste update: 22:57
79

Club Brugge heeft tegen LASK Linz de klus geklaard. Blauw-Zwart versloeg de Oostenrijkers de 2-1 en mag samen met KRC Genk België gaan vertegenwoordigen in de groepsfase van de Champions League.

Ondanks dat Club Brugge de heenmatch met 0-1 won, koos Blauw-Zwart in het eigen Jan Breydelstadion meteen voor de aanval. LASK Linz moest het spel ondergaan en kon in de eerste helft slechts één keer dreigen met een schotje van Klauss.

Goal Vormer afgekeurd
Na 25 minuten spelen zette Okereke Vormer knap alleen voor de doelman. De Nederlander bleef cool en schoot kalm binnen. Helaas voor Vormer stond hij buitenspel en had de lijnrechter dat waargenomen. De VAR kon Club Brugge geen handje helpen en gingen we rusten met 0-0.

Na de pauze hinkte beide clubs op twee gedachten. De betere kansen waren wel weer voor Club Brugge. De spanning in het stadion was voelbaar. Toen Tau in de 69e minuut de lat raakte, hield de Blauw-Zwarte aanhang niet meer. Maar enkele tellen later was het toch feest. Na een corner kopte Vanaken de 1-0 op het bord.

Rits veroorzaakt strafschop
Club Brugge leek op rozen te zitten, maar rozen hebben doornen. Nog geen vijf minuten na de openingsgoal gaf Rits een strafschop weg. Klaus bracht LASK Linz op 1-1. Voor Club Brugge kon het bibberen beginnen, maar toen kreeg Blauw-Zwart de hulp van Trauner. De kapitein van de bezoekers pakte zijn tweede gele kaart en mocht met rood vertrekken.

Tegen een mannetje minder kwam Club Brugge niet meer in gevaar. In de 89e minuut nam invaller Dennis de laatste twijfel weg en bezorgde Club Brugge een 2-1 zege.

Donderdag wordt dus een leuke dag voor Club Brugge. Dan staat immers de Champions League-loting op het programma. Samen met KRC Genk kent Club Brugge dan haar tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. De loting is LIVE te volgen op VoetbalPrimeur.be.