'Preud'homme zit met kern van 40 man, Standard wil af van vier klinkende namen'

'Preud'homme zit met kern van 40 man, Standard wil af van vier klinkende namen'

02-08-2019 14:10
8

Standard beleefde een zeer drukke transferperiode met het binnenhalen van tien nieuwe gezichten. Op korte termijn komen daar ook nog eens Noé Dussenne (Royal Excel Moeskroen) en Denis Dragus (FC Viitorul Constanta) bij. De kern puilt inmiddels uit. Dat betekent dat er meerdere spelers uit mogen kijken naar een nieuwe ploeg.

Het Belang van Limburg weet dat vrijdag te melden dat minstens vier klinkende namen hun koffers mogen pakken. De grootste naam is uiteraard Guillermo Ochoa. Een vertrek is onvermijdelijk geworden, nadat hij te kennen gaf niet in Luik te willen blijven. Voor de 34-jarige sluitpost lonkt een terug naar zijn vaderland Mexico. Volgens de krant heeft Ochoa een voorstel van ex-club América in beraad.

In de bijna 40-koppige kern is er naar verluidt ook geen plaats meer voor tweevoudig Rode Duivel Luis Pedro Cavanda, Uche Agbo en Paul-Jose Mpoku. Op dit moment zijn zij de belangrijkste kandidaat voor een vertrek. Mocht er met Denis Dragus inderdaad nog een extra spits worden aangetrokken, dan lijkt ook het doek te vallen voor Duje Cop en/of Orlando Sa.

Het valt daarnaast niet uit te sluiten dat Standard besluit om enkele jongelingen elders ervaring op te laten doen door middel van een verhuurperiode. Dit is namelijk een onwerkbare situatie voor Preud'homme.