Verhaeghe gaat vol voor BeNe-Liga met Club Brugge: Uitstekende oplossing

Verhaeghe gaat vol voor BeNe-Liga met Club Brugge: "Uitstekende oplossing"

26-07-2019 21:44 Laatste update: 21:51
22

Het jaar 2024 wordt bijzonder belangrijk voor de toekomst van het voetbal. Verschillende Europese voetballeiders denken eraan om dan grote hervormingen door te voeren, waaronder de invoering van de Super League. Ook Bart Verhaeghe denkt aan grote veranderingen.

Volgens de voorzitter van Club Brugge is een BeNe-League in de toekomst onvermijdelijk geworden. "Ik denk dat er heel wat clubs niet weten wat er in 2024 zal gebeuren. Wij schrijven de toekomst van het internationale voetbal niet. Het zijn de grote Europese clubs die hun wil dicteren aan de UEFA", zegt hij bij Sporza.

"De budgetten zullen alleen maar stijgen, en dat zal ons ook wel wat ten deel vallen, maar dan zullen we relevant moeten blijven. Het samengaan met Nederland lijkt dan een uitstekende oplossing voor die besognes. Met een BeNe-League zal het budget in de Belgische competitie stijgen", klinkt het.

2024
Verhaeghe hoopt al snel een plan te kunnen hebben voor de nieuwe competitie. "2024 nadert met rasse schreden en daarom moet er zo snel mogelijk een gedetailleerd voorstel uitgewerkt worden."

"Ik begrijp de wrevel van sommige clubs natuurlijk wel. In dat opzicht is duiding heel belangrijk. Er loopt nu een studie naar de voor- en nadelen van zo'n BeNe-League en die feiten en cijfers moeten duidelijkheid scheppen", vertelt Verhaeghe.