KRC Genk kijkt naar concurrentie: “Er is nog een gigantische kloof”

KRC Genk kijkt naar concurrentie: “Er is nog een gigantische kloof”

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 10:35zo 21-07-2019 om 10:35

KRC Genk speelde landskampioen en zal dus komend seizoen aantreden in de Champions League. Toch is de financiële kloof tussen RSC Anderlecht, Club Brugge, en Standard Luik nog groot.

Dat laat algemeen directeur Erik Gerits aan De Zondag weten. KRC Genk heeft er wel een sterk financieel jaar opzitten. “Ik spreek liever over een gezonde club. Eén van de gezondste clubs van België. Waren we al voor vorig seizoen. Maar wel met een jaarlijks tekort van tussen de 8 à 10 miljoen euro, te vullen met Europees voetbal en/of transfers.”

“Er is nog een gigantische financiële gap”, gaat Gerits verder. “Dat zijn clubs met budgetten van 50 à 60 miljoen, wij zitten nog aan 30 miljoen. De 20 miljoen van Champions League wil ik niet meerekenen, die speel je niet elk jaar. De Europa League is trouwens wel interessanter geworden, die brengt nu zo’n 5 à 7 miljoen op. Maar we zetten stappen om het budget verder omhoog te krijgen. Met sponsoring onder meer. Waarbij je je moet afvragen: wil je die sponsor wel of niet?”

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws