Grote ambities bij Cercle Brugge: Beter doen dan Clement bij Club Brugge

Grote ambities bij Cercle Brugge: "Beter doen dan Clement bij Club Brugge"

05-07-2019 23:44
1

Cercle Brugge wist het behoud te verzekeren, maar besloot toch om de samenwerking met coach Laurent Guyot stop te zetten. Nu moet Fabien Mercadal, samen met een vrijwel volledig nieuwe ploeg, voor betere resultaten gaan zorgen.

De nieuwe Fransman is alvast bijzonder ambitieus. Hij heeft ook een voorbeeld waar hij zich aan spiegelt, Jürgen Klopp. "Hij is zó intens, haalt het maximale uit zijn spelers", geeft Mercadal aan bij Krant van West-Vlaanderen.

"Klopp vond bij Liverpool een club die op zijn lijf is geschreven en won er wel de Champions League mee, hé. In die zin vind ik Klopp straffer dan Pep Guardiola. Met betere spelers is het nu eenmaal iets makkelijker om betere resultaten te halen", zegt hij.

Mercadal hoopt ook met 'mindere' spelers betere resultaten te halen dan een 'betere' ploeg. "Ja, ik moet dus beter proberen te doen dan Philippe Clement bij Club Brugge! Het is in elk geval wat ik, op mijn niveau, Cercle wil bijbrengen. Passie! Ik denk dat de Vereniging dat kan gebruiken", besluit hij.