Anderlecht-hart van Mulder huilt: Ik vrees dat het nog veel erger kan worden

Anderlecht-hart van Mulder huilt: "Ik vrees dat het nog veel erger kan worden"

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 18:15di 23-04-2019 om 18:15

Het rampseizoen van Anderlecht gaat Jan Mulder aan het hart. De voormalig sterspeler van de grootmacht is verdrietig om de gang van zaken in Brussel, vertelt hij in gesprek met HUMO

Afgelopen week vertrok trainer Fred Rutten al na enkele maanden bij Paars-Wit. Het is al langere tijd chaos troef bij de 34-voudig landskampioen. En dat doet Mulder veel pijn. "Het snijdt werkelijk in m'n ziel dat Anderlecht zo aan het aftakelen is, op alle niveaus."

Mulder vervolgt: "Oké, je kunt eens een seizoen slecht beleven of lelijk spelen, zoals onder René Weiler, en je kunt ook al eens met 5-0 gaan verliezen op Club Brugge. Dat doet pijn, maar dat verandert in wezen niks aan het monument dat Anderlecht is", zegt Mulder (73), van 1965 tot 1972 speler van de Brusselaars.

Dat het imago van de club nu wel beschadigd wordt, vindt de Nederlandse analist het ergste van alles. "Sinds die onzalige overname zijn niet alleen de sportieve resultaten slecht, ook de grandeur van de club is aan het afbrokkelen. Ik vrees dat het nog weleens veel erger zou kunnen worden. Daar ben ik best verdrietig om."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws