Play-Off 2A: KV Oostende pakt in de slotfase de zege tegen Beerschot Wilrijk

06-04-2019 19:52 Laatste update: 19:55

KV Oostende heeft zaterdagavond op eigen veld gewonnen van Beerschot Wilrijk. De troepen van Hugo Broos wonnen met 2-1 door een strafschop van Vanlerberghe in de slotfase.

De bezoekers begonnen nochtans scherp aan de wedstrijd. Halfweg de eerste helft kwam Beerschot Wilrijk op voorsprong. Na een snelle counter kwam Placca alleen voor de kooi. De aanvaller miste niet en rondde de tegenaanval haarfijn af: 0-1. Oostende was even de kluts kwijt, maar kon toch snel het evenwicht herstellen.

Sakala kon alweer ontsnappen op links. Zijn inzet werd gestopt door Vanhamel, maar de doelman van Beerschot Wilrijk was kansloos tegen de rebound van Coopman. Na de rust ging het niveau naar beneden in de Versluys Arena. Oostende kreeg de beste kansen, maar het doelpunt van De Sutter werd afgekeurd door een duwfout.

Even later pakte Coopman uit met een geweldig schot, maar hij raakte de deklat. De thuisploeg bleef zoeken naar het winnende doelpunt en werd daarvoor beloond in de slotfase. Vanlerberghe mocht aanleggen vanop de penaltystip en faalde niet: 2-1.