KV Kortrijk is nummer twee van Frankrijk de baas in vriendschappelijke wedstrijd

21-03-2019 17:19 Laatste update: 17:25
1

KV Kortrijk heeft de interlandperiode benut voor een vriendschappelijk match tegen Lille OSC. Kortrijk tankte vertrouwen voor de start van Play-Off 2, want de Kerels wisten met 1-2 te gaan winnen in Frankrijk.

De eerste helft tussen de nummer twee van de Ligue 1 en de nummer acht uit de Jupiler Pro League leverde weinig spektaktel op. De teams hielden elkaar in evenwicht en grote kansen waren schaars. Joel Pereira, normaliter de reservedoelman van Kortrijk, kon zich voor de pauze wel onderscheiden met een goede ingreep, toenmalig Frans international Loïc Rémy alleen op doel afging.

Zeven minuten na de rust moest Pereira zich wel gewonnen geven ten opzichte van Remy, die 1-0 voorsprong tegen de touwen tikte. Een respons van de Kortrijkzanen liet niet lang op zich wachten, want amper vier minuten later Petar Golubovic voor de gelijkmaker. Nadien ging Kortrijk op zoek naar de winnende treffer en die kwam er in de slotfase. Idir Ouali bezorgde, op aangeven van de 18-jarige Liam Prez, Kortrijk in minuut 88 een verdiende 1-2 overwinning.