'Maestro Vanaken' en Club Brugge gaan bijzonder vlot over Eupen

10-03-2019 19:50
4

Club Brugge heeft de smaak te pakken. Het blijft maar winnen. Dat deed het ook tegen Eupen, met gemak. Het werd 0-4 voor de Bruggelingen.

In een wedstrijdbegin waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, kreeg Club Brugge bijna een cadeautje. Scheidsrechter Van Driessche besloot om penalty te fluiten, maar de VAR greep in. Geen strafschop en alles te herdoen voor Club Brugge.

Het was Club Brugge dat uiteindelijk de bovenhand nam. En dat loonde. Na iets meer dan 21 minuten voetballen maakte Hans Vanaken met zijn tiende competitiedoelpunt er 0-1 van. Enkele minute later weer een sleutelrol voor Vanaken, die Krépin Diatta bij de 0-2 bediende. Boeken toe voor Eupen na nog geen half uur voetballen.

Na het tweede doelpunt van de Bruggelingen verwaterde de partij enigszins. Letterlijk en figuurlijk. Voor Club Brugge hoefde het niet echt meer, Eupen raakte niet door de Brugse defensie. Op slag van rust maakte Ruud Vormer en nog 0-3 van met een fantastische vrije trap. De winst was helemaal binnen voor Blauw-Zwart.

Zeker na de tweede helft werd het overwicht van Club Brugge nog eens duidelijk. Nog geen minuut na de pauze stond het al 0-4. Assist van Vormer, doelpunt Vanaken. Ondanks enkele kansen voor Club Brugge bleef het uiteindelijk toch 0-4.