Propere Handen zorgt voor veel vragen: 'Wanneer komt de voetbalbond in actie?'

Propere Handen zorgt voor veel vragen: 'Wanneer komt de voetbalbond in actie?'

06-03-2019 08:01 Laatste update: 08:36
4

Sporting Lokeren eindigt als laatste en degradeert naar Eerste Klasse B, terwijl KV Mechelen en Beerschot-Wilrijk onderling uitmaken wie er promoveert naar 1A. Al beseft Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine dat er nog veel kan veranderen.

Normaal gezien neemt Lokeren na 23 jaar afscheid van de hoogste afdeling, al kan een uitspraak van de voetbalbond nog voor een ommekeer zorgen. 'Of ziet het voetballandschap er tegen dan heel anders uit?', opent de hoofdredacteur van het weekblad. 

Het Parket zou deze week nog informatie doorspelen in verband met het luik-matchfixing, maar daar is volgens Sys niks van aan. 'De 'Operatie Propere Handen' blijft aanslepen, al zou het gerecht rond zijn in zijn onderzoek naar, vooral, zwart geld. Hoog tijd wordt het voor duidelijkheid.  Hoe ver staat het met het dossier van matchfixing?', vraagt hij zich af.

Traagheid en onzekerheid
'Wanneer komt de voetbalbond in actie? Krijgt Royal Excel Mouscron zijn licentie nadat er een één jaar oude klacht, dat de club door een makelaar werd geleid, weer vanonder het stof werd gehaald? En tot welke verschuivingen leidt ook dat?'

Ook over de geschorste scheidsrechters laat de man zich uit. 'Wat was nu de precieze rol van al die mensen die werden opgepakt? Van scheidsrechters als Sébastien Delférière en vooral Bart Vertenten die een volle maand in de gevangenis doorbracht? Vragen zonder antwoorden. Dit land blijft op alle niveaus uitblinken door logheid en traagheid.'