KBVB krijgt hulp in onderzoek naar matchfixing: 'Die info zal van goudwaarde zijn'

KBVB krijgt hulp in onderzoek naar matchfixing: 'Die info zal van goudwaarde zijn'

05-03-2019 10:29 Laatste update: 12:04
12

Deze week wil het Parket belangrijke info doorspelen aan de Belgische voetbalbond in verband met het onderzoek naar matchfixing. Nadien zal de KBVB haar eigen onderzoek zo snel mogelijk afronden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

In dit onderzoek moeten voornamelijk KV Mechelen en Waasland-Beveren vrezen. Zo zou spijtoptant Dejan Veljkovic samen met bestuursleden van beide clubs getracht hebben om Malinwa op de slotspeeldag in de hoogste afdeling te houden.

'Blijft de vraag of Veljkovic op eigen houtje handelde of de twee bestuursploegen ook, actief of passief, deelnamen aan de poging tot matchfixing. KV Mechelen en Waasland-Beveren blijven hun onschuld staande houden', schrijft de krant.

Uitspraak na 17 maart
Die extra informatie (Lees: bewijslast) komt als geroepen voor de KBVB. 'De informatie van het gerecht zal van goudwaarde zijn voor de voetbalbond. De onderzoekscommissie van de KBVB is dan wel een eigen onderzoek gestart, ze beschikt over erg beperkte onderzoeksmiddelen.'

Verwacht wordt dat de voetbalbond zelf na 17 maart – wanneer de reguliere competitie is afgerond – met een update/uitspraak komt. KV Mechelen en Waasland-Beveren riskeren een degradatie indien de feiten bewezen worden.