Twijfels over opstelling van Anderlecht: kiest Rutten onmiddellijk al voor Zulj?

Twijfels over opstelling van Anderlecht: kiest Rutten onmiddellijk al voor Zulj?

19-01-2019 11:46
5

Anderlecht-trainer Fred Rutten maakt zondag tegen KAA Gent zijn competitiedebuut. Media en fans zijn benieuwd naar de eerste opstelling van de Nederlander. Hij heeft naar eigen zeggen de elf voor 99 procent in zijn hoofd. Hij is dus nog niet helemaal af. Rutten zou met name twijfelen over de invulling van het middenveld.

'Het grootste twijfelpunt ligt nog op het middenveld' weet Het Nieuwsblad. 'Dat moet zeker tegen Gent de balans constant behouden. Jonkie Edo Kayembe scoorde alvast goeie punten als luitenant van Kums, maar Trebel raakt in principe niet fit. Wie gaat er dan als diepste middenvelder aantreden?', vraagt de krant zich openlijk af.

De keuze valt waarschijnlijk niet op Pieter Gerkens, waardoor Rutten nog vier andere opties zou hebben. 'Rutten experimenteerde op training, maar Gerkens lijkt niet de ideale man. Bakkali, Morioka of Verschaeren dan maar? Misschien is het ideale scenario wel dat aanwinst Peter Zulj direct kan spelen. Alleen arriveerde die pas gisteren op Zaventem en zal hij slechts één keer meegetraind hebben.'

Zulj
Hoewel de 25-jarige Oostenrijker er pas zo kort bij is, overweegt Rutten nieuwkomer Zulj toch in het het diepe te gooien. ''Ik kijk hoe fit Peter is en wat hij ons kan bijbrengen, maar er zijn nog andere opties'', aldus Rutten.

Lees ook: Saelemakers moet vrezen voor zijn plek: 'Hij ligt niet in de bovenste schuif'