Saelemakers moet vrezen voor zijn plek: 'Hij ligt niet in de bovenste schuif'

Saelemakers moet vrezen voor zijn plek: 'Hij ligt niet in de bovenste schuif'

19-01-2019 09:45 Laatste update: 10:11
18

Fred Rutten maakt zondag bij KAA Gent officieel zijn debuut als hoofdcoach van Anderlecht. Het is gissen naar de eerste opstelling van de Nederlander. Zo is er bij Het Nieuwsblad de verwachting dat Alexis Saelemaekers naast de ploeg valt.

Saelemaekers diende zich vorig seizoen in Play-Off 1 plots aan om in korte tijd uit tot lieveling bij het publiek. Hoewel ook de 19-jarige Saelemaekers een lastig seizoen doormaakt, kon hij nagenoeg altijd rekenen op een basisplaats in de 3-5-2 van Vanhaezebrouck. Volgens Het Nieuwsblad zijn die tijden door de komst van Rutten voorbij.

'Hij ligt niet in de bovenste schuif. Najar lijkt de ideale rechtsbuiten en als rechtsachter is Saelemaekers niet defensief genoeg', klinkt het in de krant. Rutten wilde de status van Saelemaekers overigens niet bevestigen. ''Ik ga nog niets prijsgeven. Mijn opstelling zit voor 99 procent in mijn hoofd, maar is nog niet helemaal af.''

Zeker is dat Rutten gaat kiezen voor een viermansdefensie en een 4-3-3. Rutten lijkt daarbij de voorkeur te geven aan echte backs, die in eerste instatie defensief denken. Dennis Appiah en Ivan Obradovic, die bij onder Vanhaezebrouck volledig uit beeld verdwenen, zouden om deze redenen juist kunnen profiteren van de trainerswissel.