Rutten raakte 'juiste snaar': 'Toen heb ik kwartier verdoofd op de bank gezeten'

Rutten raakte 'juiste snaar': 'Toen heb ik kwartier verdoofd op de bank gezeten'

19-01-2019 08:46

Patrick van Aanholt werd als zestienjarig talent door Chelsea weggekocht bij PSV, maar de Londense club verhuurde hem vervolgens aan liefst acht clubs. De linksback dacht serieus na over stoppen.

"Waar doe ik het allemaal voor? Ik hoor nergens bij. Geen enkele club wil me nog. Het is klaar", zei Van Aanholt, die zich een speelbal voelde van Chelsea, destijds tegen zijn vriendin. In de Volkskrant blikt hij terug op zijn nomadenbestaan.

"Het eerste wat we deden, was op Google zoeken naar de dichtstbijzijnde Ikea", zegt Van Aanholt. "Als je ergens onbekend bent, ga je op zoek naar vertrouwde dingen. Door altijd dezelfde kaarsen, kussens en badkamerspullen te kopen, probeerden we er toch een beetje ons huis van te maken. Maar op een gegeven moment vroeg mijn vriendin of we niet beter een camper konden kopen."

Rutten redt loopbaan
Het seizoen 2013/'14 betekende de ommekeer. Fred Rutten haalde hem opnieuw op huurbasis naar Vitesse, nadat Van Aanholt goede verhalen over de trainer hoorde van Georginio Wijnaldum en Jetro Willems. "Ik weet nog dat hij een keer riep dat hij mij niet nodig had en ik maar terug naar Chelsea moest gaan als ik niks wilde leren. Toen ik na de training thuiskwam, heb ik een kwartier verdoofd op de bank gezeten. Mijn vriendin wist niet wat ze zag. Rutten raakte precies de juiste snaar bij mij."

Van Aanholt speelt inmiddels voor Crystal Palace. Vorig jaar toonden Ajax en PSV interesse, maar hij wilde in Engeland blijven. "Ik ben al tien keer afgeschreven. Vanaf het moment dat ik op jonge leeftijd wegging bij PSV tot de laatste keer dat ik werd verhuurd. Uiteindelijk sta ik er nog steeds."

Lees ookAls Zulj slaagt bij Anderlecht, mogen fans Rutten bedanken: “Heb een lief gezicht"